vrijdag 12 april 2013

Bellen met Belle

Vandaag, heel plotseling en meer dan een maand eerder dan verwacht, ging draakje Belle voor het eerst een uurtje spelen bij de peuterspeelzaal. Om te wennen. Heel plotseling, want vanochtend wisten we nog van niks; maar na een telefoongesprekje met haar nieuwe juf werd de knoop snel doorgehakt: draakje mag zo snel mogelijk komen wennen en opbouwen om de overgang naar 'school' zo soepel mogelijk te maken.

En zo kwam het dat papa zijn prinsesje wegbracht. Heel stilletjes stapte onze lieve draakje met haar mooie nieuwe rugzak naar haar 'school'. Zenuwachtig? Onzeker? Misschien, maar vol ogenschijnlijke goede zin stapte ze vervolgens de drempel van haar groep over en verdween onder papa's vleugel vandaan. Zonder omkijken, kleine rotzak.

Na een uurtje mocht papa haar alweer ophalen. Missie geslaagd, ze heeft geen enkel moment achterom gekeken en genoten van een uurtje spelen met de kindjes, op de groep, op school. En om haar grote-meisjes-dom te vieren, en om mama ook nog even te betrekken in deze mega-meisjes-stap mocht ze vervolgens met mama bellen.

Hoi draakje.
Oih.
Wat hoor ik nou, ben jij naar school geweest vandaag?
Kjaasj.
Ja, ben je naar je klas geweest?
Jah!
Was het leuk?
Jah...
Heb je een lieve juf?
Johjoh...
Is juf Jojo lief?
Neej!
Oh... En de kindjes dan, zijn de kindjes lief?
Neej!
Maar was het wel leuk op school?
Jah!
Er was feest, er was een kindje jarig heb ik gehoord. Wat heb je voor lekkers gegeten?
Hojshijnbuh.
Ah... En wat dat lekker?
Jah!
Ga je volgende week weer naar school?
Jah.
Oftewel, een succesvol eerste schooluur. Kleine grote moeie meid. Dinsdagochtend weer en dan anderhalf uur. Als dat weer goed gaat vrijdag de volle twee-en-een-half uur. Maar eerst... een meisje heel hard knuffelen. En een mama-hart lijmen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten