vrijdag 4 oktober 2013

Jahjig?

Met een beste vriend die twee weken geleden jarig was, en een grote broer die volgende week jarig is, is draakje Belle zich natuurlijk erg bewust van ‘jahjig’, ‘tootjes’ en ‘dsingen mama, nu dsingen’. Dat de stormvogel haar geduldig en minder geduldig uitlegt dat draakje pas na Storm jarig is vergroot alleen de pret – draakje Belle is dus binnenkort ook aan de beurt. En wil dan een ‘Kokah-taart’ en een ‘Fijn-taart’ en ‘Thijmuhn’, cadeautjes komen in het wensenlijstje nog niet eens voor.

Deze week alleen met draakje Belle in de auto op weg naar de Toys, want lief draakje mocht zelf een cadeautje voor haar grote broer uitzoeken.

Draakje Belle, we gaan een cadeautje voor Storm kopen. Die is volgende week jarig.

“Jaah! Tootje. Bubuhn. Jahjig, moooooih.’

Maar die kunnen we vandaag nog niet geven. Pas over negen nachtjes is het zover. Tot die tijd moet het cadeautje een verassing blijven.

‘Ssssssjjt’

Ja, precies.

En wat doen we dan als er iemand jarig is?

‘Dsjingen mama, nu dsjingen. DSJINGEN!’

Oh, bedoel je zingen. Wat zingen we dan als er iemand jarig is?

‘Levuh, levuh. Doriiiiiaaaah, doriiiiaaaah. Hoejah! Joejah!’

‘Keer. Mama ook dsjingen.’

Nog een keertje dan, dan zijn we bij de Toys en gaan we niet meer zingen maar een cadeautje uitzoeken.

Bij de Toys aangekomen, draakje met een klein kinderkarretje de winkel in. Keuze 1) de grootste Furby die de winkel telde. Toch maar niet. Keuze 2) de grootste doos Playmobil die mevrouwtje kon vinden. Lief draakje, die heeft iemand anders al gekocht voor Storm. Zullen we die andere kiezen? ‘Nee. Nee. Ja. Ooohk tie. Omapaadjies.’ Nee lieverd, een groot cadeautje is meer dan genoeg.

En dan met het karretje en die doos Playmobil die er bijna niet in past en waar draakje bijna niet langs kan kijken richting de kassa. Het lieve draakje misgunt haar grote broer niets zullen we maar zeggen. Totdat we een stellage met prinsessenpotjes tegen komen. ‘Mamah! Seshjenpotjies, mijn!’. En de grote doos Playmobil werd de wagen uitgekiepert, er werd een potje uit het schap getrokken en in het wagentje geduwd. Waarop de doos Playmobil weer werd opgepakt… maar dat paste niet. ‘Ohoh. Mama hjielpen?’.

Lief lief draakje heeft een prinsessenpotje. En een mooi groot cadeau voor haar grote geweldige broer. Zelf uitgezocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten